POŠLJITE PAKET KOT DARILO - VNESITE NASLOV OBDAROVANCA NA BLAGAJNI III Brezplačna poštnina nad 60 €

Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?

Avtor miniboo blog 19 februar, 2021

Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?

Otroška oblačila iz organskega bombaža, kakšne so prednosti?

 

Kaj je organski bombaž?

Organski bombaž je bombaž, ki je proizveden po specifičnih ekoloških standardnih, ki so namenjeni spodbujanju varstva okolja, ohranjanju biotske pestrosti in krepitvi zaupanja potrošnikov v ekološke proizvode. Proizvodnja organskega bombaža tako ne vključuje uporabe toksičnih kemikalij ali GSO-jev. 

organski bombaž miniboo

ORGANSKI BOMBAŽ JE NEŽEN IN NE VSEBUJE ŠKODLJIVIH KEMIKALIJ.

Otroška koža je zelo občutljiva, nežna, tanjša in zato hitreje absorbira kemikalije. Prav tako je slabše odporna na druge škodljive snovi in bakterije iz okolja. Ker je ekološki bombaž gojen brez škodljivih kemikalij in je pobran ročno, da je zagotovljena še večja čistost in obstojnost vlaken, je tak bombaž idealen za proizvodnjo otroških in drugih oblačil. Tak bombaž je bolj obstojen in brez škodljivih kemikalij, ki bi jih koža vašega otroka kaj hitro absorbirala.

photoatelier otroška koža dotik dojenček

          Fotografija: @photoatelier.vs

 

pajac iz organskega bombaža name itpajac iz organskega bombaža name it Otroški pajac iz organskega bombaža name itmin otroški bodi iz organskega bombaža

Ponudba oblačil narejenih iz organskega bombaža za vašega otroka. S klikom na gumb preveri celotno ponudbo otroških oblačil iz organskega bombaža na spletni trgovinici miniboo.si

Organski bombaž in okolje

Ker je za rast organskega bombaža prepovedana uporaba škodljivih kemikalij, zemlja in prst na območju, kjer raste bombaž, ne trpita za tovrstno onesnaženostjo. Omenjena prepoved in prepoved uporabljanja GSO-jev posredno vplivata na zmanjšanje globalnega segrevanja ter onesnaženosti zemlje in vode.

bombaž polje

Za rast orgnaskega bombaža se porabi 88% manj vode in 62% manj energije v primerjavi z rastjo navadnega bombaža pri katerem lahko za njegovo rast uporabljajo prav vse škodljive snovi. 

Z nakupom proizvoda iz organskega bombaža pripomorete k nižji porabi vode, čistejšemu zraku, bolj zdravi prsti in zemlji ter skrbite za zdravje pridelovalcev organskega bombaža, saj niso neposredno izpostavljeni stiku s škodljivimi kemikalijami.

 

 
Za obveščanje o novih blog zapisih, darilih in popustih se prijavite na e-novičke! Vsak nov član prejme tudi kodo za 5 % popust! 
Se vidimo v naslednjem blog zapisu, 
Vaš miniboo.si 
 

 

  • Evropska komisija. Ekološka pridelava in proizvodi. Povzeto 1.11.2020. Dostopno na spletnem naslovu
  • Textile Exchange. What is organic cotton?. Povzeto 1.11.2020. Dostopno na spletnem naslovu

 


miniboo blog
miniboo blog

AvtorTudi v miniblog

Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO
Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO

Avtor miniboo blog 31 januar, 2021

Barvanje in risanje pripomoreta malčku pri finem motoričnem razvoju. Prav tako pa ''urijo'' možgane k višji koncentraciji. Potrebščine so cenovno dostopne in uporabljamo jih lahko kjerkoli. Otroci z barvanjem negujejo in spodbujajo svojo kreativnost, kjer sami odločajo, kaj bo nastalo izpod njihovih rok.

Nadaljuj z branjem

igranje s plastelinom
Aktivnosti z otroci, zdaj ko smo vsi doma.

Avtor Lara Jerina 28 november, 2020

Danes bom pisala o animacijah v času korone. Naj prvo povem, da sta moja dva fanta šla po 2 tednih doma v varstvo. Denis ne more izostati iz službe, meni se je pa zdravstveno stanje v teh 2 tednih poslabšalo, tako, da smo bili primorani najti razbremenitev.

Nadaljuj z branjem

materinstvo otrok porod novorojenček ljubezen
Novorojenček na poti! Kaj potrebujem?!?

Avtor Lara Jerina 14 november, 2020

Za nego kože v prvem mesecu ne potrebujemo skoraj nič. Jaz sem pripravila ribodermin, ki ga kupite v lekarni in mandljevo olje - čisto naravno. Za umivanje je popolnoma dovolj voda, notri kapnite malo mandljevega olja in je popolnoma dovolj. Obvezno pa fiziološko raztopino za čiščenje popka (to je res nuja, priporočam

Nadaljuj z branjem