POŠLJITE PAKET KOT DARILO - VNESITE NASLOV OBDAROVANCA NA BLAGAJNI III Brezplačna poštnina nad 60 €

Kakšen je nujni seznam za v otroški nahrbtnik za v vrtec?

Avtor Lara Jerina 24 oktober, 2020

Kakšen je nujni seznam za v otroški nahrbtnik za v vrtec?

Hej hej moji Miniboojevci!

Kot sem vam zadnjič obljubila, bom tokrat pisala o uvajanju v vrtec.
Lansko leto avgusta smo bili povabljeni na razgovor z vzgojiteljicami. Tam smo se spoznali, malo igrali z Taiom in se informirali kaj in kako vse skupaj poteka. Takoj, ko smo prišli ven sem rekla Denisu, kako zelo v redu vzgojiteljici ima, da bi se tudi jaz čuvala pri njiju :P
Septembra smo bili še na morju, kljub temu, da sem zaprosila za zdravstveno rezervacijo, ker smo imeli 2 meseca starega dojenčka – a so mi jo zavrnili.
Oktobra pa je moj Tai pričel z uvajanjem. Uvajal ga je Denis, pravijo, če ga očka, je lažje. V našem primeru je bilo mogoče lažje meni, njemu pa ne, saj je bil Tai zelo navezan na Denisa. Jaz sem rodila nekaj mesecev prej in je Denis res posebno pozornost dajal Taiu, da le ne bi bil ljubosumen
Tai sicer ni tako zelo jokal, ker je že prej hodil v privat varstvo (3 mesece, ker sem celo dopoldne preživela na wcju, objemala wc školjko - nosečniška slabost). Ampak ne glede na to mu ni bilo ok, da mora oči kar na enkrat stran. Zato sva se z Denisom odločila, da uvajanje prevzamem jaz. In res je bilo mnogo boljše, na začetku je bil sicer klopek na mamico, ampak se je hitro uvedel. Je pa res, da takrat ni bilo še trenutnega virusa-Covida in smo uvajali toliko časa, kot je bilo potrebno. Čez kakšen teden je že veselo korakal v skupino.

Vzgojiteljici pa še danes obožuje, še doma razlaga o njima, res imamo srečo!

otrok pred vrtcem
Letos pa smo proti koncu Septembra začeli uvajati Mai-a. Zakaj šele takrat? Po izkušnjah prvega sina, ko smo ga uvajali mesec kasneje, se je izkazalo za boljše. Takrat je večina otrok že uvedenih in ne jokajo, posledično tvoj otrok vidi, kako se imajo drugi super in se jim pridruži. Pa tudi mislim, da je za vzgojiteljice res preveč naporno, da dobijo od 10-14 jokajočih otrok na enkrat. Stalna praksa bi morala biti, da bi se otroci počasi in par po par uvajali. Ne vem no, moje mnenje.
Okej, uvajanje Maia je prav tako začel uvajati Denis, zelo nas je skrbelo, ker je večji crkljivček kot Tai in bolj navezan na oba. Ampak nas je presenetil, že prvi dnevi so bili super. Potem je pa Denis moral zaradi službenih obveznosti uvajanje prekiniti in nadaljevala sem ga jaz. GROZA. Klop na kvadrat, sploh me ni spustil, razen zunaj je letel na poganjalček.
Uvajala sva se prvo tako, da sva bila nekaj dni skupaj, oba samo nekaj ur. Potem nekaj dni malo več in še nekaj dni kasneje sem bila jaz z njim in potem naskrivaj skočila ven. Takrat se mi je zdelo to normalno, sedaj, ko pa pomislim, kako se je revež počutil, ko me je iskal po prostoru, mene pa nikjer. Histeričen jok, on in jaz zunaj. Zato sem se odločila, da bom pri tretjem otroku uvajala tako, da mu bom povedala, da grem in odšla pred njim. Ja, vem, da bo tudi tako jokal, mogoče še bolj, ampak se pa ne bo prestrašil kje je mami? in me panično iskal. 
Zmenili smo se, da ga od ponedeljka naprej samo oddamo na vratih in gremo. To je lahko naredil Denis pred službo. Jaz sem bila prepričana, da ne bo hotel. No pa ni bilo tako, vse nas je presenetil. Čez nekaj dni je že veselo korakal proti vratom in sam šel notri.
veselo igranje v vrtcu
Vse dokler ga nekega jutra nisem peljala jaz, ostala sem brez polovice las, tako zelo se me je držal. Naslednji dan ga je peljal Denis, enako jok, pa tako lepo je že šel. No od takrat naprej ga jaz ne vozim, če res ni nuja.
Sedaj po 1 mesecu pa lahko rečem, da je res začel uživati in prav steče v skupinico do vzgojiteljice. Ne bom rekla, da nisem bila kar malo ljubosumna in užaljena, ko sem to videla, ampak vem da je to najboljše za njega! Tudi Mai ima super vzgojiteljici, sicer jih zaradi ukrepov nisem mogla spoznati tako kot od Taia, ampak vidim, da jih ima že malo rad!
Obljubila sem vam, da bom opisala kaj vse imata otroka v vrtcu: obema fantoma sem tokrat vzela personaliziran nahrbtnik. Zakaj? Ker tako ne bo dobil nog, če jih pa bo, ga pa sigurno ne bodo uporabljali, ker je gor napisano ime in oblikovan je po mojih željah.
tai in njegov personaliziran nahrbtnik
Želela sem imeti tudi takega, ki ga lahko na prsih zapneta, da ne pada dol. Sploh sedaj, ko ga nosita čez bundo je to idealno.
Držalo za naramnice ruzaka proti zdrsu
 Seznam stvari za v vrtec v nahrbtniku od Mai-a (16 mesecev):
Poleg tega, ima seveda še copatke.
Ninice pa moje dva otroka nikoli nista uporabljala, tako, da tega nimata.
Seznam stvari za v vrtec v nahrbtniku od Taia (2 leti in pol):
Prav tako ima tudi Tai v vrtcu celi čas copatke.
Vse te stvari imata stalno v vrtcu v nahrbtniku. 
Treba je samo paziti, da dopolnjujete zalogo, če kaj domov vzamete, da ne zmanjka, drugače lahko otroka dobite domov tudi v pinki nogavičkah (sori Taiko).
Kar se tiče uvajanja mojih dveh fantov, je to za enkrat vse... Kako bo pa z tretjim, se pa oglasim čez kakšno leto 🙂

Ne pozabite, spremljajte me vsako drugo soboto!

Pozdravček iz Larinega sveta! klik do moje IG strani 

 larin svet logotip


Lara Jerina
Lara Jerina

AvtorTudi v miniblog

Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?
Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?

Avtor miniboo blog 19 februar, 2021

Ker je ekološki bombaž gojen brez škodljivih kemikalij in je pobran ročno, da je zagotovljena še večja čistost in obstojnost vlaken, je tak bombaž idealen za proizvodnjo otroških in drugih oblačil. Tak bombaž je bolj obstojen in brez škodljivih kemikalij, ki bi jih koža vašega otroka kaj hitro absorbirala.

Nadaljuj z branjem

Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO
Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO

Avtor miniboo blog 31 januar, 2021

Barvanje in risanje pripomoreta malčku pri finem motoričnem razvoju. Prav tako pa ''urijo'' možgane k višji koncentraciji. Potrebščine so cenovno dostopne in uporabljamo jih lahko kjerkoli. Otroci z barvanjem negujejo in spodbujajo svojo kreativnost, kjer sami odločajo, kaj bo nastalo izpod njihovih rok.

Nadaljuj z branjem

igranje s plastelinom
Aktivnosti z otroci, zdaj ko smo vsi doma.

Avtor Lara Jerina 28 november, 2020

Danes bom pisala o animacijah v času korone. Naj prvo povem, da sta moja dva fanta šla po 2 tednih doma v varstvo. Denis ne more izostati iz službe, meni se je pa zdravstveno stanje v teh 2 tednih poslabšalo, tako, da smo bili primorani najti razbremenitev.

Nadaljuj z branjem