POŠLJITE PAKET KOT DARILO - VNESITE NASLOV OBDAROVANCA NA BLAGAJNI III Brezplačna poštnina nad 60 €

Novorojenček na poti! Kaj potrebujem?!?

Avtor Lara Jerina 14 november, 2020

materinstvo otrok porod novorojenček ljubezen

Hej hej moji Miniboojevci !

 

Danes bom z vami delila mini seznam za novorojenčka. Se pravi ne čisto vse kar potrebujemo, ampak res samo tiste obvezne stvari za prvi mesec.

 

Kupila bom 2 dudi, tisto, ki bo sprejel bom dokupila še eno za vsak slučaj. Tetra pleničke, itak obvezno! Glede na to, da je zunaj mraz tudi debelejšo odejico.

odejice za dojencka novorojencka Marc & Luca handmade miniboo spletna trgovina velur,

Najmehkejše iz velurja najdeš tu (klik-klik).


Za nego kože v prvem mesecu ne potrebujemo skoraj nič. Jaz sem pripravila ribodermin, ki ga kupite v lekarni in mandljevo olje - čisto naravno. Za umivanje je popolnoma dovolj voda, notri kapnite malo mandljevega olja in je popolnoma dovolj. Obvezno pa fiziološko raztopino za čiščenje popka (to je res nuja, priporočam Tonimer ampule, ki so sterilne 24h). Za čiščenje popka boste potrebovali tudi sterilne gazice (sama sem kupila kar set za čiščenje popka od To.to, notri je vse kar se potrebuje). Uporaba vlažilnih robčkov ni priporočljiva, za to imam jaz krpice za enkratno uporabo za umivanje ritke.

Kar se tiče pleničk vam priporočam, da kupite raje več manjših paketov, ker so nekateri dojenčki zelo občutljivi. Vsekakor si pa ne delati zaloge. 

Če slučajno živite tako, da nimate stalnega dostopa do zunanjih smeti, boste zelo hvaležni vrečkam za uporabljene pleničke. 

 

Velikosti oblačil so čisto odvisne od otroka, jaz imam pripravljene bodije na preklop v številki 50, stopalke, žabice, pižamice, jopice, kapice, rutke in nogavičke. Po kopanju je super imeti tudi brisačo s kapuco, da lepo zajame še glavico.

Nevtralen bodi na preklop v primeru, da bo spol presenečenje, kot pri meni :)

Najdete ga pri miniboo! (klik-klik)

 

V sobici pa seveda posteljica, v postelji spalno gnezdece. Velikokrat me vprašajo, pa ga res potrebujem? Da je nujno potreben ne, jaz si pa ne predstavljam brez njega. Otrok se v njemu počuti varno, navsezadnje je v trebuščku stisnjen in ko ga položite v veliko posteljico, ga je strah, se ne počuti varnega. Manj prostora kot ima, boljše jim je. Meni je definitivno nuja! Kot sem že zapisala, kakšno odejico za pokrit in bodi na preklop, ker je najbolj priročen za oblačit in slačit.

spalno gnezdo novorojenček

Igračka, ki oddaja zvoke maternice je tudi super zadeva, če jo imate jo odnesite kar v porodnišnico. Celoten seznam kaj potrebujete za dojenčka, mamico po porodu si pa lahko preberete na moji spletni strani www.larinsvet.si na blogu “SEZNAM za dojenčka in mamico po porodu”. Tam imate pa opisane tudi stvari za kasneje, ko se pričenja uvajanje goste hrane,..

 

Pozdravček iz Larinega sveta! klik do moje IG strani 

 larin svet logotip


Lara Jerina
Lara Jerina

AvtorTudi v miniblog

Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?
Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?

Avtor miniboo blog 19 februar, 2021

Ker je ekološki bombaž gojen brez škodljivih kemikalij in je pobran ročno, da je zagotovljena še večja čistost in obstojnost vlaken, je tak bombaž idealen za proizvodnjo otroških in drugih oblačil. Tak bombaž je bolj obstojen in brez škodljivih kemikalij, ki bi jih koža vašega otroka kaj hitro absorbirala.

Nadaljuj z branjem

Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO
Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO

Avtor miniboo blog 31 januar, 2021

Barvanje in risanje pripomoreta malčku pri finem motoričnem razvoju. Prav tako pa ''urijo'' možgane k višji koncentraciji. Potrebščine so cenovno dostopne in uporabljamo jih lahko kjerkoli. Otroci z barvanjem negujejo in spodbujajo svojo kreativnost, kjer sami odločajo, kaj bo nastalo izpod njihovih rok.

Nadaljuj z branjem

igranje s plastelinom
Aktivnosti z otroci, zdaj ko smo vsi doma.

Avtor Lara Jerina 28 november, 2020

Danes bom pisala o animacijah v času korone. Naj prvo povem, da sta moja dva fanta šla po 2 tednih doma v varstvo. Denis ne more izostati iz službe, meni se je pa zdravstveno stanje v teh 2 tednih poslabšalo, tako, da smo bili primorani najti razbremenitev.

Nadaljuj z branjem