POŠLJITE PAKET KOT DARILO - VNESITE NASLOV OBDAROVANCA NA BLAGAJNI III Brezplačna poštnina nad 60 €

Aktivnosti z otroci, zdaj ko smo vsi doma.

Avtor Lara Jerina 28 november, 2020

igranje s plastelinom

Hej hej moji Miniboojevci!

 

Danes bom pisala o animacijah v času korone. Naj prvo povem, da sta moja dva fanta šla po 2 tednih doma v varstvo. Denis ne more izostati iz službe, meni se je pa zdravstveno stanje v teh 2 tednih poslabšalo, tako, da smo bili primorani najti razbremenitev.

V teh dveh tednih doma smo imeli veliko srečo. Namreč vreme zunaj je bilo božansko, sicer že bolj mraz, ampak sonček. Tako, da smo po večini ves dopoldan preživeli zunaj na svežem zraku! Po navadi smo si zadali cilj do kam želimo priti, seveda z 20 postanki. Nabirali smo listje, kostanj, metali Gini (naša psička) žogico.

Ko pa smo notri je pa pestro, namreč nimamo sreče s spodnjim sosedom in že dopoldne buta v strop. Ko je to naredil prvič nisem bila sigurna, ko je pa to naredil čez nekaj 10min še drugič, sem pa jaz rahlo začela skakati, saj veste kaj mislim? Moram pa povedati, da otroka takrat res nista norela, čisto normalno smo se igrali. Sploh pa je bila ura 11 dopoldne! Od takrat naprej ne odzdravlja več, mi se pa tudi ne obremenjujemo.

Malo sem zašla iz teme, torej animacije! Na Instagramu sem našla kar nekaj luštnih profilov kjer vsakodnevno objavljajo kaj početi z otroci, tudi, če imaš omejene količine pripomočkov.

Zunaj smo nabirali listje, ga lepili in potem barvali. Čar pri nas je, ker sem fantoma dajala samo eno barvo na enkrat in jima je bilo vsakič znova novo doživetje. Lego kocke so zakon! Plastelin tudi, čeprav je Mai v fazi, ko bi vse pojedel, ampak ga hvala bogu plune ven.

igranje s plastelinom

Otrokoma je blazno všeč, če ju vključujem v domača opravila, sicer traja bistveno dlje in je na koncu še več potrebno narediti, ampak ona dva sta prav ponosna nase, jaz pa še bolj na njiju, ko vidim kako zagnana sta. Recimo polnjenje pralnega stroja, zlaganje iz pomivalca, kuhanje, zlaganje oblačil. Najraje od vsega pa brišeta in sesata!

Rada tudi plešeta, ampak sedaj zavoljo spodnjega soseda tega ne dovolim. Če pa že, pa zelo na hitro.

 

Če nimate idej, vam res priporočam, da najdete kakšnem IG profil, ker imajo mamice, vzgojiteljice res dobre ideje.

 

Pozdravček iz Larinega sveta! klik do moje IG strani 

 larin svet logotip


Lara Jerina
Lara Jerina

AvtorTudi v miniblog

Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?
Zakaj izbrati organski bombaž za otroška oblačila?

Avtor miniboo blog 19 februar, 2021

Ker je ekološki bombaž gojen brez škodljivih kemikalij in je pobran ročno, da je zagotovljena še večja čistost in obstojnost vlaken, je tak bombaž idealen za proizvodnjo otroških in drugih oblačil. Tak bombaž je bolj obstojen in brez škodljivih kemikalij, ki bi jih koža vašega otroka kaj hitro absorbirala.

Nadaljuj z branjem

Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO
Notranje aktivnost z otroci, koristi barvanja pri otrocih +DARILO

Avtor miniboo blog 31 januar, 2021

Barvanje in risanje pripomoreta malčku pri finem motoričnem razvoju. Prav tako pa ''urijo'' možgane k višji koncentraciji. Potrebščine so cenovno dostopne in uporabljamo jih lahko kjerkoli. Otroci z barvanjem negujejo in spodbujajo svojo kreativnost, kjer sami odločajo, kaj bo nastalo izpod njihovih rok.

Nadaljuj z branjem

materinstvo otrok porod novorojenček ljubezen
Novorojenček na poti! Kaj potrebujem?!?

Avtor Lara Jerina 14 november, 2020

Za nego kože v prvem mesecu ne potrebujemo skoraj nič. Jaz sem pripravila ribodermin, ki ga kupite v lekarni in mandljevo olje - čisto naravno. Za umivanje je popolnoma dovolj voda, notri kapnite malo mandljevega olja in je popolnoma dovolj. Obvezno pa fiziološko raztopino za čiščenje popka (to je res nuja, priporočam

Nadaljuj z branjem